MIone multibox

 

Beschrijving: MIone_frei_mit_Schatten_kl_135409_freigestelllt_200042

Nog meer liefde voor het melken
Al vanaf dag één, wanneer de volautomatische melkrobot MIone op uw bedrijf in werking is, ervaart u, maar ook uw koeien, het melken opnieuw: vanaf dan kunt u uw arbeidstijd individueel, flexibel en volledig onafhankelijk plannen, omdat de MIone u bevrijdt van vaste melktijden.
De betrouwbare MIone melkrobot neemt het melken van u over, zodat u tijd heeft voor andere werkzaamheden om die zonder onderbreking uit te voeren en u daardoor sneller klaar bent dan ooit tevoren.

 • Modulair en uniek
  Meer koeien, meer boxen, meer winst! Het modulair systeem ondersteunt de succesvolle groei van uw melkproductie.
 • Voor iedere veestapel
  Met het juiste aantal melkboxen stemt u de MIone optimaal op uw veestapelgrootte af.
 • Direct aan het werk
  Wij plannen en ontwikkelen samen met u het ideale stalconcept. Wanneer de stal gereed is, kan de MultiBox gelijk in bedrijf worden genomen.
 • Hoge rentabiliteit - lage kosten
  Wanneer u investeert in een MIone bespaart u niet alleen arbeidstijd, maar ook, door het MultiBox systeem, techniekkosten.

 

De MIone geeft u de tijd voor belangrijke zaken terug: tijd voor bedrijfsmanagement, tijd om u intensiever om uw veestapel te bekommeren, maar ook tijd voor uw gezin en andere activiteiten. U heeft letterlijk uw handen vrij! 

Vaste melktijden – niet met de MIone
Niet alleen u, uw bedrijf en uw tijdsbudget profiteren van de werkwijze van de MIone:

iedere koe komt al na korte tijd regelmatig graag en aangepast aan haar eigen ritme terug in de comfortabele melkbox. Hier laat zij zich door de mobiele aansluitrobot "bedienen". De rest is aangename routine: dag in, dag uit en altijd met dezelfde nauwkeurigheid.

U kunt op de MIone vertrouwen. Uw koeien worden altijd met dezelfde melkroutine gemolken. De MIone staat ieder uur van de dag voor uw koeien en voor u klaar, ook in drukke perioden, het weekend of tijdens feestdagen. Wanneer uw koeien gemolken willen worden staat de MIone voor hen klaar!

Beschrijving: Uitbreiding

De MIone is zeer compact en eenvoudig uit te breiden. Een extra box kost maar 3 meter.

Zo werkt het
Wanneer de koe in de melkbox wordt herkend, past de box zich automatisch aan de lichaamsgrootte van de koe aan en de individuele voerhoeveelheid wordt nauwkeurig toegediend. De melkrobot verplaatst zich direct naar de box. Met het nieuwe, unieke speendetectiesysteem worden alle spenen met de grootste betrouwbaarheid herkend. De camera registreert de vorm en de positie van iedere individuele speen en houdt gelijktijdig de melkbeker in het zicht. Betrouwbaarder kan het aansluiten niet zijn.

 

 

3D camera

Het beeld van de 3D camera

Het melkrek

Direct na het aansluiten verplaatst de arm zich naar de volgende box. Op deze manier verblijft geen gevoelige techniek onder de koe. Dit minimaliseert het uitvalrisico en de aansluittechniek werkt gegarandeerd economisch: slechts één aansluitrobot per installatie volstaat.Melkroutine
Direct na het aansluiten van de melkbeker start het melkproces, dat uit de volgende stappen bestaat: speenreiniging, voormelken, stimulatie, melken en afname. Daardoor is de aansluitrobot voor het totale melkproces en de speendetectie maar één keer per box nodig. Conclusie: uiterst nauwkeurig en tijdbesparend melken.

Beschrijving: Melkproces

 

Snelle dierwissel
Direct na iedere melkbeurt verlaat de koe de melkbox en maakt plaats voor de volgende koe.

Beschrijving: Uitloop

Ruime uitloop

 

 

 

 

 Download hier de folder

 

 

Top - Home

© Bosma Melktechniek bv 2016