DairyProQ

GEA DairyProQ – Continue volledig automatisch melken

 

 

 

 

 

 

Continue volautomatisch melken is niet langer toekomstmuziek. Dit is te danken aan een baanbrekende innovatie – ’s werelds eerste automatische melkplaatsmodule voor verschillende soorten melkstanden.

De melkplaatsmodule DairyProQ van GEA Farm Technologies voert alle stappen in het melkproces volledig automatisch uit: aanzetten van het melkstel, reinigen van de spenen (prédip), melkmonsteren, melken, postdip-proces en afnemen van de melkbekers. Inbegrepen in het automatische proces zijn tevens het desinfecteren en reinigen van de melkbekers tussen de verschillende melkbeurten. Het unieke kenmerk van deze melkplaatsmodule is het aanzetten en afnemen van de melkbekers als autonoom systeem. Het melkproces wordt hierdoor op iedere melkplaats volledig automatisch uitgevoerd. Met dit automatisch aansluitsysteem op iedere melkplaats blijft de koe (en het uier) steeds vrij toegankelijk. Resultaat: een continu en efficiënt melkproces met een hoge mate van betrouwbaarheid. De module kan ook in een semiautomatische uitvoering worden geleverd.

 

Of het nu gaat om een carrousel-, een visgraat- of een zij-aan-zij-melksysteem, de melkplaatsmodule past in meerdere melkstaltypes. De hoge doorvoercapaciteit maakt het bijzonder geschikt voor de grotere melkveebedrijven.

 

 

 

 

 

 

 

Binnen 30sec. hangen alle 4 bekers er onder!!!

 

 

Gea Farm Technologies komt met een nieuwe melkrobot op de markt: de Monobox. Dit is een enkelbox melkrobot, gebouwd op het Dairy ProQ-principe. Deze robotarm wordt ook geleverd op (bestaande) draaimelkstallen.

De techniek van de automatische melkmodule verschilt van de MIone melkrobot door het mechanische gedeelte van de aansluitarm. Die bestaat, in tegenstelling tot de MI-one aansluitarm, uit een dubbele tijdgestuurde riem. Dat maakt het systeem compact. De koeien komen de melkrobot van de zijkant binnen. Als het melken klaar is schuift de voerbak opzij, en opent een klein hek aan de voorkant, waarna de koe vooruit de melkbox verlaat.

Dairy ProQ praktijkrijp

De Monobox zal nog dit jaar voor de Nederlandse markt beschikbaar komen. De prijs is nog onbekend. Gea maakt tevens ook bekend dat de Dairy ProQ melkplaatsmodule voor draaimelkstallen praktijkrijp is en vanaf heden ook op de Nederlandse markt beschikbaar is. Inmiddels zijn er in Duitsland 12 draaimelkstallen verkocht die met de Dairy ProQ worden uitgerust.

 

 

 

 

 

Meer info? Neem contact met ons op

 

Top - Home

 

© Bosma Melktechniek 2016